Banc del temps de Menorca

Preguntes Freqüents

Com puc participar / apuntar-me al bdt?

Per participar al banc del temps, el primer pas és apuntar-se. Per a açò, és necessari venir un dia a la nostra secretaria, per conèixen’s i omplir i signar la nostra fitxa d’inscripció. Ens pots trobar els dimarts de 20 a 21 al Centre d’Estudis Locals d’Alaior (Carrer des Forn, 9), a Alaior, els dijous de 19 a 20 hores al Molí del Rei (Camí des Castell, 53), a Maó, o els dissabtes de 11 a 12 hores al Casino 17 de Gener de Ciutadella. Quan t’inscriguis, ens hauràs de dir que quines són les teves ofertes, és a dir, quines coses que creus que saps fer, t’agradaria oferir a la resta de la gent del banc del temps.
Un cop inscrit/a, en voler pots fer les vostres demandes o modificar les ofertes via mail, telèfon, o visitant-nos les hores de secretaria. Quan ens facis una demanda, noltros te posarem en contacte amb la gent que ofereix el que demanes. Llavors, tu ja pots contactar-hi i posar-vos d’acord. La manera de “pagar” el servei, és mitjançant un taló, que pots descarregar del blog (el taló, fa el paper de la moneda), i donaràs al que t’ha fet el servei, a mode de pagament. Ell/a l’entregarà a la secretaria, per a que poguem dur una compabilitat de les hores.
A més, rebràs periòdicament el nostre mail amb les novetats, i també pots anar consultant tota la informació actualitzada al blog: www.bancdeltempsmenorca.wordpress.com. És molt fàcil.

Quins serveis s’ofereixen i es demanden?

Les ofertes i demandes van variant, ja que es van incorporant persones noves al banc del temps i les demandes surten quan sorgeix la necessitat. Per tant, per estar ben informat/da de quines són les ofertes i demandes del moment, és més aconsellable és consultar el blog, que anam actualitzant periòdicament.

Com funciona el tema del pagament/talonari?

el tema del pagament és molt fàcil. Quan es produeix un intercanvi, aquest es pot pagar de 2 maneres:
– Taló físic: el que paga ha d’emplenar el taló amb les hores rebudes, i el dona al que li ha ofert el servei. Aquest darrer, l’ha de fer arribar a la secretaria del banc del temps, per a que poguem comptabilitzar l’intercanvi, i poguem sumar hores al compte d’una persona, i restar-ne al compte de l’altra. El taló, es pot descarregar al nostre blog.
– Correu electrònic: el que paga ha d’enviar un correu a bancdeltempsmenorca@gmail.com i a qui ha ofert el servei. El correu tindrà com assumpte “Taló” i un contingut com el d’aquest exemple:
Dades de qui fa el pagament (Núm. Soci i Nom complet): 999 Andreu Pons
Dades de qui rep el pagament (Núm. Soci i Nom complet): 888 Maria Morera
Núm. hores: 2

Un cop s’hagin computat correctament les dades (la gestió pot trigar uns dies), s’enviarà un correu informatiu a tots dos usuaris.

Com puc col·laborar amb el banc del temps?

El Banc del Temps de Menorca s’autogestiona. Això significa que el fem funcionar entre tots els usuaris del Banc. Hi ha dues tasques fonamentals:
1) obrir la secretaria del BdT tres cops per setmana (dimarts a Alaior, dijous a Maó i dissabte a Ciutadella)  i 2) Anar gestionant el Banc. Si vols col·laborar en alguna d’aquestes tasques, posa’t en contacte amb nosaltres.
 
Com puc intercanviar objectes?

si es vol intercanviar objectes, o serveis que no encaixin en el Banc del Temps, es pot emprar es Suro. Al Suro, es poden intercanviar serveis, i també coses que ja no necessiteu. En definitiva, qualsevol cosa que a un se li acudeixi, mentre no intervenguin els doblers.